Team Heiner

Team Heiner Talents

Onder 23 jaar en met ambitie! Met die gedachte is het jeugdteam Team Heiner Talents (voorheen Team Heiner Pups genoemd) opgericht. Speciaal voor jongens en meisjes die van wedstrijdzeilen houden en dat ook al aardig kunnen. Deze zeilers krijgen bij Team Heiner de kans zichzelf verder te ontwikkelen op grote boten, in short handed zeilen en in matchracing om zo de toppers van morgen te worden.

De opleiding die de Talents doorlopen duurt drie jaar en omvat alle aspecten van het kielboot zeilen, zoals boothandling, zeiltheorie, individuele kennis, samenwerking en groepsprocessen, onderhoud van schepen, beheersen van verschillende zeilposities aan boord, wedstrijdzeilen overdag, in de avond en op zee, het overvaren van schepen, veiligheid, navigeren en motorgebruik.

Ook het schrijven van wedstrijdverslagen en het verzorgen van sponsoractiviteiten hoort erbij. Na voltooiing van deze driejarige opleiding zijn de Team Heiner Talents klaar voor het grote werk en maken zij een goede kans om binnen diverse zeildisciplines door te dringen tot de top van de zeilwereld.

Team Heiner ondersteunt de Team Heiner Talents op zeiltechnisch vlak en zorgt ervoor dat het benodigde materiaal en trainers beschikbaar zijn. Het opleidingstraject zou niet mogelijk zijn zonder steun van de sponsoren: Moving Intelligence, Kuiper Verzekeringen, Flevo Marina, Reco, HollandBoat, Magic Marine en Management Drives. “Deze partijen geloven er net als wij sterk in dat de jeugd de toekomst heeft en dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is ze een goede kans te bieden. Samen met de inzet van de zeilers worden de kampioenen van morgen gecreëerd”, aldus Roy Heiner.

Spotlight