Team Heiner

Nieuws

Aanbod zeillezingen 2020

06 jan 2020

Wil je graag goed voorbereid aan het nieuwe zeilseizoen beginnen, dan is dit jouw kans: begin 2020 organiseren wij een aantal zeillezingen over uiteenlopende onderwerpen uit de wedstrijdzeilsport.

Op het programma van 2020 staan de volgende onderwerpen:

SAMENWERKING AAN BOORD (woensdag 12 februari)
Door: Mandy Mulder en Klaartje Zuiderbaan
Topresultaten op de boot komen pas tot stand wanneer alle kwaliteiten van alle personen aan boord optimaal benut worden. Hoe pak je dat nou aan, goed samenwerken aan boord. Tijdens deze lezing wordt behandeld hoe je dat in kleine en ook in grote teams kunt aanpakken.

WEDSTRIJD STRATEGIE (woensdag 4 maart)
Door: Roy Heiner
Wedstrijdstrategie is het bepalen van je plan, er vanuit gaande dat er geen tegenstanders op de baan zijn. Met welke factoren moet je rekening mee houden en welke niet?

SOLO en DOUBLE HANDED – tips & tricks (woensdag 11 maart)
Door: Bart Desaunois
Ervaren doublehanded zeiler Bart Desaunois neemt je mee in de wereld van het solo en doublehanded (wedstrijd)zeilen. Vragen als “Welke aanpassingen maak ik aan de boot?”, “Hoe bereid ik de wedstrijd voor?”, “Hoe vaar ik de boot?” worden beantwoord en (interactief) aangevuld met eigen ervaringen.

NAVIGATIE (zaterdag 14 maart)
Door: Peter Tans
Het moderne navigatorschap is gedurende een zeilwedstrijd een alomvattend verantwoordelijkheid. Naast effectief mee kunnen doen met de boothandling van het schip, is er veel kennis nodig van meteorologie, de instrumenten en IT aan boord met de benodigde back-up systemen, routering software en wedstrijdreglementen. Zijn/haar rol aan boord is tevens uitgebreid; als communicator en motivator en teamspeler die voorbereidende werkzaamheden voor zijn/haar rekening neemt. Kortom weten waar je het over hebt op moment dat je het nodig heb. Peter Tans neemt ons met zijn rijke ervaring mee in de uitdagingen van navigator zijn.

BOOTTRIM (woensdag 18 maart)
Door: Roy Heiner
Over de krachten op een zeilend jacht; wat maakt het loef- of lijgierig? Waarom veranderen de krachten als de wind verandert en hoe zet je de mast recht?

WEDSTRIJD TACTIEK (woensdag 1 april)
Door: Roy Heiner
Hoe ga je om met de tegenstanders op de wedstrijdbaan die allemaal hetzelfde willen bereiken en allen om dezelfde baan, boeien en tegenstanders moeten varen om hun doel te bereiken?

De lezingen vinden allen plaats bij Team Heiner in Lelystad. De lezingen op de woensdagavonden duren van 19.00 tot ca 21.30 uur en de navigatie lezing op zaterdag 14 maart van 10.00 tot ca 12.30 uur. De kosten bedragen € 30,= pp per keer, incl BTW, een hand-out en een kopje koffie bij binnenkomst.

Je kunt je inschrijven voor een van de lezingen, maar uiteraard ook voor de hele reeks. Bij aanmelding voor 4 lezingen of meer bedragen de kosten € 25,= pp per lezing. Aanmelden is simpel: stuur een mailtje naar info@teamheiner.com en geef daarin aan welke lezing(en) je wilt bijwonen. We kijken uit naar jouw komst!

Actueel

 • Blog Mandy Mulder: “Action Learning”

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer
 • Enthousiaste jonge zeilers gezocht voor nieuwe lichting Team Heiner Talents!

  Lees meer
 • Roy Heiner teamcaptain Nederlands team in Star Sailors League Gold Cup

  Lees meer
 • Talents Monthly_december (Talents ’18)

  Lees meer
 • Talents Montly_november (Talents ’18)

  Lees meer
 • Talents Monthly_juli (Talents ’18)

  Lees meer
 • Talents Monthly_juni (Talents ’16)

  Lees meer

Spotlight