Team Heiner

Nieuws

Aanbod zeiltheorielezingen

05 dec 2017

Team Heiner organiseert op veler verzoek in het begin van 2018 weer een aantal theorie lezingen. Deze lezingen hebben steeds een ander thema, allemaal gerelateerd aan de wedstrijdzeilsport. Ben je wedstrijdzeiler en wil je graag goed voorbereid aan het nieuwe zeilseizoen beginnen, schrijf je dan snel in.

Het programma is als volgt:

BOOTTRIM (woensdag 10 januari): Over de krachten op een zeilend jacht; wat maakt het loef- of lijgierig? Waarom veranderen de krachten als de wind verandert en hoe zet je de mast recht?

WEDSTRIJDSTRATEGIE (woensdag 31 januari): Wedstrijdstrategie is het bepalen van je plan, er vanuit gaande dat er geen tegenstanders op het baan zijn. Met welke factoren moet je rekening mee houden en welke niet?

WEDSTRIJDTACTIEK (woensdag 7 februari): Hoe ga je om met de tegenstanders op de wedstrijdbaan die allemaal hetzelfde willen bereiken en allen om dezelfde baan, boeien en tegenstanders moeten varen om hun doel te bereiken?

METEO door Guus da Graca (woensdag 14 februari): Kan je voorspellen wat de wind gaat doen, kan het zijn wat voor de ene zeiler als geluk overkomt, voor de ander kennis is?

ZEILVORM (woensdag 21 februari): Hoe krijg je bolling in een zeil, welke trim mogelijkheden zijn er om de bolling te veranderen en hoe moet de zeilvorm er eigenlijk uit zien?

De lezingen worden gegeven door Roy Heiner, met uitzondering van de lezing over meteo. Dit onderwerp neemt meteoroloog Guus da Graca voor zijn rekening. De lezingen vinden allen plaats bij Team Heiner in Lelystad, en duren van 19.00 tot ca 21.30 uur. De kosten bedragen Eur 30,= pp per avond, incl BTW, een hand-out en een kopje koffie bij binnenkomst.

Mocht je een of meerdere lezingen bij willen wonen, stuur dan graag een mailtje naar Liane Cools.

Actueel

 • Talents Monthly_juli (Talents ’18)

  Lees meer
 • Talents Monthly_juni (Talents ’16)

  Lees meer
 • 25 september: ‘PA in One Day’

  Lees meer
 • Talents Monthly_juni (Talents ’18)

  Lees meer
 • Talents Monthly_mei (Talents ’16)

  Lees meer
 • Talents Monthly_mei (Talents ’18)

  Lees meer
 • Talents Monthly_april (Talents ’16)

  Lees meer
 • Talents Monthly_april (Talents ’18)

  Lees meer

Spotlight